Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за
Коментари Харесай

Демерджиев изпрати писма до партиите, какво предлага

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в Наказателен кодекс за ограничение трафика на незаконните мигранти. 

“Подпсах и изпратих писма до всички парламентарни групи в Народно събрание. Писмата съдържат план на Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, който касае трафика на незаконни мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказванията, приемане на спомагателни ограничения, конфискуване на имущество, както и налагане на санкции в огромни размери, когато се употребяват коли чартърен или на лизинг ”, уточни Демерджиев на брифинг в Министерски съвет, предава Нова. 
-->
Целта е Министерство на вътрешните работи да получи помощ при битката с незаконния трафик, както и “да бъдат предпазени нашите чиновници ”.

" Апелирам и към прокуратурата и правосъдната власт: методът, по който се подхожда към този жанр действия, не подхожда на публичната им заплаха " сподели още Демерджиев.

" Лицата, които ние стопираме и задържаме, след ден-два или три още веднъж се озовават на пътищата. Не мога да приема човек, директно виновен за гибелта на двама служители на реда, да получи условна присъда. Министерство на вътрешните работи не може да бъде оставено единствено ", безапелационен бе министърът.

Той разяснява и поредния случай с мигранти, когато рано в сряда сутринта след гонка с полицията бяха хванати двама жители от полски генезис и 10 мигранти от сирийски генезис. “Този автомобил е минал през “Траянови врата ”, без да бъде преследван, със скорост 200 км/ч. Т.е никой не е провокирал това придвижване ”, сподели Демерджиев. “Очевидно тези хора се пробват да поддържат доста висока скорост. Това, което Министерство на вътрешните работи прави не е да ги преследва, а да ги разпознава и да откри уместно място, където да бъдат спрени. Противодействаме по-енергично, когато се пробват да влязат в по-големите градове - на входовете на Бургас и София. Не можем да допуснем автомобил, който се движи с 200 км/ч, в София ”, безапелационен бе вътрешният министър и съобщи: “Не ние предизвикваме тази скорост. При тези сложни условия да се спре кола с 200 км/ч е извънредно мъчно ”. 

По думите му в последните месеци са спрени над 80 такива коли с мигранти, движещи се с висока скорост. 

“В казусът нашият автомобил не е взел участие в преследването. Той е изчаквал в профил ”, уточни Демерджиев и изясни, че колите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи не могат да се движат с толкоз висока скорост. “Автомобилите, които се наемат, са съвременни, мощни и се движат с огромна скорост. Ние доста мъчно можем даже да следваме такива коли, а не да ги преследваме ”, изясни министърът.

По думите му в началото на месец септември опитите за навлизане на българска територия са били към 1600 дневно. Сега те са сведени до 350 - 400 дневно. “Турската страна ни оказва помощ доста интензивно. Много по-малко хора проникват на нашата територия. Те обаче употребяват съвременни и мощни коли ”, добави още Иван Демерджиев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР